Kuivia, vähäsokerisia ja kylmiä. Toimivat ruokahalun herättäjinä. Ei saa olla liian pitkiä tai väkeviä.
Before Dinner Drinkit jaotellaan aromaattisiin cocktaileihin ja keskipitkiin vähän sokeria sisältäviin aperitiiveihin.
Aromaattiset cocktailit;
Martinit joissa perusalkoholi yleensä gin tai vodka, maunmuuttajana toimii vermutti.
Manhattanit joissa perusalkoholi yleensä bourbon viski ja maunmuuttajana toimii vermutti ja angostuura.
Muut aromaattiset cocktailit kuten negroni jossa perusalkoholi gin sekä kuiva vermutti, maunmuuttajana toimii campari.
Valmistustavat
Rakennus
Juoma valmistetaan kaatamalla kaikki ainesosat suoraan lasiin. Jäiden kanssa tai ilman.
Esimerkiksi
John Collins4,5cl Giniä
3cl Sitruunamehua
1,5cl Sokerisiirappia
6cl Soodavettä
Kaada ainesosat suoraan jääpaloilla täytettyyn Highball-lasiin. Hämmennä varovasti lusikalla. Lisää tilkka angostuuraa ja koristele sitruunan viipaleella
Kerrostus
Juoma valmistetaan valuttamalla baarilusikan avulla niin, että pintajännitys pysyy ja ainesosat eivät sekoitu keskenään. Sokeripitoisimmat ainesosat on pohjimmaisina ja alkoholipitoisimmat päällimmäisinä.
Esimerkkinä
Kolibri
2cl Vodka2cl Omenalikööriä
1cl Curacaolikööriä
1cl Midori
6cl Karpalomehua
Kaada ainesosat varovasti baarilusikan takapuolta pitkin jäämurskalla täytettyyn highball-lasiin.
Sekoitus
Sekoittamalla valmistetaan kaikki sellaiset juomat joiden ainesosat sekoittuvat helposti keskenään. Sekoittamalla saadaan kirkas, läpikuultava ja kylmä drinkki.
Americano
3cl Camparia
3cl Punaista Vermuttia
4cl Soodavettä
Lisää muutama jääpala old-fashioned lasiin. Mittaa ainesosat lasiin ja sekoita baarilusikalla nopeasti, ei liikaa. Koristele appelsiinin viipaleella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti