maanantai 28. maaliskuuta 2016

Before Dinner Drinks

Kuivia, vähäsokerisia ja kylmiä. Toimivat ruokahalun herättäjinä. Ei saa olla liian pitkiä tai väkeviä.

Before Dinner Drinkit jaotellaan aromaattisiin cocktaileihin ja keskipitkiin vähän sokeria sisältäviin aperitiiveihin.

Aromaattiset cocktailit;

 Martinit joissa perusalkoholi yleensä gin tai vodka, maunmuuttajana toimii vermutti. 

Manhattanit joissa perusalkoholi yleensä bourbon viski ja maunmuuttajana toimii vermutti ja angostuura. 

Muut aromaattiset cocktailit kuten negroni jossa perusalkoholi  gin sekä kuiva vermutti, maunmuuttajana toimii campari.

 

Valmistustavat

Rakennus

Juoma valmistetaan kaatamalla kaikki ainesosat suoraan lasiin. Jäiden kanssa tai ilman.

Esimerkiksi

John Collins

4,5cl Giniä
3cl Sitruunamehua
1,5cl Sokerisiirappia
6cl Soodavettä 

Kaada ainesosat suoraan jääpaloilla täytettyyn Highball-lasiin. Hämmennä varovasti lusikalla. Lisää tilkka angostuuraa ja koristele sitruunan viipaleella



  Kerrostus 

Juoma valmistetaan valuttamalla baarilusikan avulla niin, että pintajännitys pysyy ja ainesosat eivät sekoitu keskenään. Sokeripitoisimmat ainesosat on pohjimmaisina ja alkoholipitoisimmat päällimmäisinä.

Esimerkkinä

 Kolibri

2cl Vodka
2cl Omenalikööriä
1cl Curacaolikööriä
1cl Midori
6cl Karpalomehua 

Kaada ainesosat varovasti baarilusikan takapuolta pitkin jäämurskalla täytettyyn highball-lasiin. 

Sekoitus

Sekoittamalla valmistetaan kaikki sellaiset juomat joiden ainesosat sekoittuvat helposti keskenään. Sekoittamalla saadaan kirkas, läpikuultava ja kylmä drinkki.

Americano

3cl Camparia
3cl Punaista Vermuttia
4cl Soodavettä

Lisää muutama jääpala old-fashioned lasiin. Mittaa ainesosat lasiin ja sekoita baarilusikalla nopeasti, ei liikaa. Koristele appelsiinin viipaleella.

Ravistus

Koneravistimella kannattaa valmistaa juomat jotka sisältävät  jotain näistä; mehuja, kermaa, maitoa, siirappia tai kananmunaa. Loput raaka-aineet saa sekoitettua boston shakerilla. Metalliosaat laitetaan jäät, lasiosaan viinat ja mehut. Aloitetaan alkoholittomista. Muutama ripeä ravistus, asiakkaasta poispäin. Siivilöi juoma jäähdytettyyn lasiin. Avot!

Blendaus 

Blendaus on ravistamisen yksi tapa jossa juoma valmitetaan tehosekoittimella. Sitä käytetään kun raaka-aineet eivät sekoite pelkällä käsiravistimellä. Hyvä esimerkki tästä on itse kehittämäni Banana Bite. Yksinkertainen, mutta maukas.

 

 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti