Maustamattomat viinat valmistetaan kolonnitislausmenetelmällä. Raaka-aineena yleisimmin ohra ja vehnä.Yleisin maustamaton viina on vodka.
Yleisesti kaikki maustamattomat viinat ovat sokerittomia.
Maustetut viinat valmistetaan kolonnitislausmenetelmällä ja niihin lisätään mausteet joko tislauksen yhteydessä tai sen jälkeen. Mausteina voidaan käyttää mm. katajanmarjaa, korianteria ja muita maku-uutteita kuten mustikka ja vanilija.
Yleisimpiä maustettuja viinoja ovat;
- Gini, katajanmarja, korianteri ja angelikanjuuri
- Akvaviitti, kumina ja tillinsiemen
- Anisviinat, anis
4cl gin
12cl tonic-vesi
jäitä
muutama limeviipale
Drinkki rakennetaan grogi-lasiin. Täytä lasiin puolet jäitä. Kaada gin ja pidennä tonic-vedellä. Purista lasiin limeviipaleiden mehut ja lisää limeviipaleet koristeeksi. Sekoita ja tarjoile pillin kera.
Grappa viinin puristusjäämistä tislattu italialainen viina. Grappaa valmistetaan kahdella tavalla. Kolonnitislausmenetelmällä valmistettua grappaa kutsutaan nuoreksi grapaksi. Pannutislausmenetelmällä saadaan boutique grappaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti